Ecem Argüden Ecem Argüden
03 Haziran 2022 İş'te Sanat Zamanı!
03 Haziran 2022 - Sosyal İnci'ler
İş'te Sanat Zamanı!
İş'te Sanat Zamanı!

Aralık 2015’te Vakfımız çatısı altında çalışmalarına başlayan İnci Vakfı Çocuk Orkestramız, İzmir’de farklı sosyo ekonomik çevrelerden 7-18 yaş arası çocukların akran öğrenimi ve topluluktan öğrenme yolları ile sosyal, kültürel, sanatsal ve bilişsel becerilerini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kısıtlı imkanları olan bölgelerdeki çocukları müzikle sosyal hayata kazandırmayı hedefleyen ve El Sistema yönteminin benimsendiği projede; yetenek ayrımı gözetmeden enstrüman eğitimi veriliyor.

El Sistema Nedir?

Venezuela’da ekonomist, piyanist, orkestra şefi Jose Antonio Abreaneu’nun 1975 yılında başlattığı bir akım olan El Sistema, yetenek ayrımı gözetmeksizin sanatın iyileştirici gücüne olan inançla, çocukların kültür ve sanatla iç içe büyümesi amaçlamıştır. 47 yıllık çalışmalarının sonucunda müziği elit azınlıkların faaliyeti olmaktan çıkardıklarını söyleyen Abreaneu, devletin sanat eğitiminin sosyal bir hak olduğunu anlaması ve garanti altına alması gerektiğini belirterek: "Çocukları uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmanın en iyi yolu, onlara sanatla sağlanacak ruhsal gelişimdir." der. 

Biraz Müzik Molası!

7 yıldır, bu sistemi benimseyerek müzik yapan öğrencilerimiz için pandemi koşulları oldukça zorlayıcı oldu. Bu süreçte öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteğiyle öğrencilerimiz motivasyonları hiç kaybetmediler. Her ne kadar derslerini sanal ortamda devam ettirseler de, Nisan ayına kadar seyirciyle buluşmaları mümkün olmadı.

2022 yılı hedeflerimizde İnci Holding ve grup şirketleriyle bağ kurma, bağlarımızı güçlendirme hedefimizin ilk adımı olarak çalışma arkadaşlarımızı orkestramızla buluşturmayı hedefledik. 2 yıldır yüz yüze konser heyecanı yaşayamayan, Holding’i ve diğer şirketlerimizi daha önce görme fırsatı bulamayan öğrencilerimiz için bu buluşmaların heyecan verici olacağını umarak konserlerimizi planladık. İnci Holding’in 70. yıl etkinlikleri kapsamında, sanata saygı temasıyla planladığımız konserlerimizde ilk durağımız Yusen İnci Lojistik oldu.  Daha sonra ISM Minibar ve İnci Holding çalışanlarıyla buluştuk.

Bu buluşmalardaki duyguyu en iyi ifade edecek olan çocuklarımız. Biraz da onlara kulak verelim.

 

İlk defa İnci Holding ve grup şirketlerinde konser verdiniz. Hazırlık süreciniz nasıl geçti? Geziler sırasında neler hissettiniz?

Azra Keleş: Farklı ortamlarda bulunmak farklı bakış açısı kazandırıyor.

Özgenur Temur: Çok fazla seyirci olduğunu görmek öncelikle mutluluk sonra biraz heyecan verdi.

İpeksu Şensoy: Bize de değişiklik oldu. Yeni kişiler tanıdım ve çok eğlendik.

Ayşe Yaşar: Kendimle gurur duyuyorum.

Melisa Öküm: Geziler bilgilendirici ve keyifliydi. Aynı hayal ettiğim gibi.

Efe Barlas Akdağ: Burada, bu kocaman aile içinde olmak anlatılmaz yaşanır.

Ayşe Beril Sapıkısa: Çok heyecanlandım, duygulandım.

 

İnci Holding'de veya fabrika gezilerinde aklınızda kalan veya size ilginç gelen bir anınızı paylaşabilir misiniz?

Azra Keleş: Fabrika ortamına ilk kez girdim üst üste dizilmiş kolilere doğru şaşkınlıkla baktığımı hatırlıyorum. :)

İpeksu Şensoy: Mini barların üretim yerindeki kapıların açılış ve kapanışı sadece aklımda kaldı.

Ayşe Yaşar: Çalışanların birlik ve beraberliği.

Melisa Öküm: Holding'de herkesin saygılı ve çalışkan olması çok hoştu.

Efe Barlas Akdağ: Sizler gibi olmak bu yolda ilerlemek istiyorum. Yolu takip et Barlas diyorum kendime...

Ayşe Beril Sapıkısa: Misafirperverlikleri mükemmeldi.

Öğrencilerimizi sevgiyle kucaklayan ve alkışlarıyla motive eden tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Buluşmalarımızı sosyal medya hesaplarımızdan izlemeyi unutmayın!

1368 Görüntülenme
2
0
93 + 75 =