Özge Sevinçek Özge Sevinçek
10 Nisan 2023 Genç İnci Programının Ardından Yeni İşime Nasıl Başladım?
10 Nisan 2023 - Sosyal İnci'ler
Genç İnci Programının Ardından Yeni İşime Nasıl Başladım?
#popüler #sosyalaktiviteler #gelişim #keyifleparla #gelisimleparla
Genç İnci Programının Ardından Yeni İşime Nasıl Başladım?

İnsan hayatında geçiş dönemleri zor ve stresli olduğu kadar aslında en çok öğrenilen, gelişilen ve değişilen zamanlardır. Bekarlıktan evliliğe geçiş, okul hayatından iş hayatına geçiş gibi dönemler zorluktan ziyade kimi zaman korkutucu kimi zaman da heyecanlandırıcı ve sevindirici de olabiliyor. Ben hayatımın son bir senesinde birden fazla geçiş dönemi atlattım.

Geçtiğimiz sene bu zamanlar aldığım evlenme kararıyla üniversite yıllarımın son senesi dolayısıyla tamamlamaya çalıştığım bitirme projemin telaşının yanında devam ettiğim stajımla hayatımın o dönemi adeta nefessiz bir tempoyla geçti. O kadar hızlı geçti ki geçirdiğim sürecin keyfine odaklanamadan evlendim, stajımı tamamladım ve mezun oldum. Sonrası ise kocaman bir boşluk… Kendimi bir yere konumlandırmaya, bir şeyler yapmaya çalışırken, bir yandan da iş arama sürecine başlamışken yine anın tadını çıkaramamış, bambaşka bir temponun (bu sefer daha içsel bir tempo) içine girmiştim.

Herkes kendinin neler yapabileceğinin, neler istediğinin az çok farkındadır. İş hayatına karşı kendimize güveniyor olsak da ülkemizin mevcut durumu, şirketlerdeki ekonomik kaygılar ve birçok faktör yeni mezun birinin iş bulma sürecini maalesef ki oldukça zorlaştırıyor. Bu düşüncelerle beraber tam umutsuzluğun içine dalacakken karşıma çıkan ilan ve beraberinde önüme çıkan fırsat, adeta hayatımı değiştirdi.

Hepimizin bildiği o sayılı iş ilanı sitelerinde gezerken önüme bir yeni mezun programı ilanı çıktı. Araştırdım iyice emin oldum ve “Neden olmasın?” deyip başvurdum derken haftasına başvuruma dönüş oldu. Hemen görüşme ve mülakat sürecine ve değerlendirmelere dahil edildim. İlk adımda İnci Holding Teknoloji Direktörlüğü bünyesinde Girişimcilik Programları Asistanlığı pozisyonu için görüşmelere kabul edilsem de yetkinliklerime uygun yapılan bir yönlendirmeyle -benim de içime en nihayetinde sinen- İnci Holding’in grup şirketlerinden biri olan Maxion İnci Jant Grubu’na Kurumsal İletişim Uzman Yardımcılığı pozisyonuna kabul aldım.

Kabul aldığım bilgisini duyduğumda yaşadığım tarifsiz mutluluğu hayal bile edemezsiniz. O zamana kadar yaptığım onca geri dönüşsüz görüşmeden ve onca hayal kırıklığından sonra bu kabul, adeta umutlarımı yeniden yeşertmiş, beni mutluluğa tekrar bağlamıştı.

Çok sonraları öğrendim ki, birçok firmadan kabul almamamın nedeni yetersizlik değil, fazlalık olabiliyormuş. Bazen kişisel gelişimimiz, bireysel yeterliliklerimiz firmaların beklentileri doğrultusunda fazla gelebilir fakat bu firmanın da iyi-kötü ya da yeterli-yetersiz olmasıyla alakalı değildir. Her firma, başvuran her adayın yeterliliklerine hitap edecek bir pozisyon sunmaz. CV’miz ne kadar iyi olsa, kendimizi ne kadar geliştirmiş olsak da bazen karşı taraf bize istediğimiz mutluluğu sunamayacağını bilir ve kabul almayabiliriz. Yani bu ne firmanın ne de adayın yetersizliğiyle değil, ten uyuşmazlığıyla alakalı olabilir. Bu küçük anekdotu da benimle aynı sıkıntıları yaşayan, kendini geliştirmiş olmasına rağmen kendinden ve becerilerinden şüphe duyma noktasına gelen arkadaşlarıma bırakmak istedim.

Genç İnci sürecim başladıktan sonra her şey benim için çok değişti. Birdenbire kendimi hem eğitimlerin hem de iş hayatının içinde buldum. Bu durumu ben aynı üniversitenin hazırlık sınıfına yapılan lise 5. Sınıf tabirine benzetiyorum, Genç İnci olmak da üniversite 5. Sınıf gibi aslında.

Bir yandan İnci Akademi’nin Holding’de gerçekleştirdiği eğitimlere katılıyor bir yandan yeni iş ortamıma uyum sağlamaya çalışıyordum. Tabi ki bu adaptasyon sürecim oldukça kısa sürdü çünkü müthiş öğretici bir yöneticim, dünya tatlısı bir çalışma arkadaşım ve programa benim gibi dahil olmuş Genç İnci arkadaşlarım vardı. Öyle ki koskoca yarım yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti. 6 ay içinde dolu dolu 40 tane yüz yüze eğitim, onlarca online eğitim, 18 birbirinden farklı ve kıymetli arkadaş, sayısız dostluk ve tarifi mümkün olmayan bir dolu deneyimle programı 1.likle bitirerek 9. Dönem Genç İnci Programı’nı tamamladım.

Tabii ki program bitti diye benim deneyimim son bulmadı, deyim yerindeyse Genç İncilikten İnciliğe terfi ettim. Program sonunda Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nda Gönüllü Değişim Programı Proje Sorumlusu pozisyonuna kabul almamın ardından yolculuğuma ve “parlamaya” kaldığım yerden devam ediyorum. 

10. Dönem Genç İnci Yeni Mezun Programı'na başvurmak için bu linke tıklayabilirsiniz. 

1321 Görüntülenme
3
0
2 + 2 =