Duygu Demir Demirelöz Duygu Demir Demirelöz
11 Nisan 2022 Burada Seninle Parlayacağız
11 Nisan 2022 - Sosyal İnci'ler
Burada Seninle Parlayacağız
Burada Seninle Parlayacağız

Potansiyel bir işveren ile konuşurken gergin mi hissediyorsunuz?

Kendinizi “daha iyi” ifade etmek için deneyim kazanmak mı istiyorsunuz?

Hayalinizdeki iş ortamının sektördeki karşılığını merak mı ediyorsunuz?

İş dünyasındaki rekabete tanık mı olmak istiyorsunuz?

Aciliyet duygusuna kapılmadan iş/staj fırsatı mı yakalamak istiyorsunuz?

Mevcut iş piyasasının ne denli zorlu olduğunu biliyoruz. Böyle bir ortamda eğitim - sosyal hayat dengesini korumak, bir yandan da kariyer hedeflerinizi geliştirme konusundaki zorlukların farkındayız.

Tam da bu noktada, kariyer fuarları gibi etkileşimler çalışan adayları için doğrudan iletişim kurma, danışmanlık alma, kariyer fırsatlarını keşfetme, ağ oluşturma, kişisel marka oluşturma ve daha fazlası için harika bir fırsattır.

İyi haber şu ki, Üniversitelerin kariyer merkezleri işe alım yapan kuruluşlar ve işletmelerle ilişkileri arttırmak adına önemli girişimlere ev sahipliği yapıyorlar.

Peki, bu etkileşim platformları çalışan adaylarına nasıl olanaklar sunuyor?

  • Kariyer fuarları potansiyel işverenler ile doğrudan iletişim kurmanıza fırsat sunar. Böylelikle yüz yüze iletişim kurma ve kendinizi ifade ederken özgüveninizin artmasına olanak sağlar. Asansör konuşması pratikleri için ortam yaratır. Bu şekilde, çevrim içi kariyer portallarında ve fuarlarında yakalayamayacağınız bir deneyim yaratır.
  • Potansiyel işverenler (İK profesyonelleri) ile görüştükçe, profesyonel yönümüzü “daha iyi” nasıl sunacağınızı öğrenir, bir yandan da zihnimizi daha da netleştiririz. Giyim kodundan; iletişim diline kadar bir çok kontrol noktasını keşfeder ve geliştiririz. Çevrimiçi iş görüşmeleri bile yaptığımızda kendimizi profesyonel bir şekilde tanıtabilmemiz çok önemlidir ve kariyer fuarları bunu uygulamak için harika bir yerdir.
  • Teorik olarak öğrendiklerimiz, zihnimizde bazen sektörün hayali bir dünyasını oluşturuyor. Kariyer fuarları aracılığıyla, (şu anda) bu alanda aktif olan deneyimli profesyonellerle konuşma fırsatı buluruz. Böylelikle, sektörün nasıl çalıştığı ve işin pratik dünyasında bizi nelerin beklediği konusunda fikir sahibi oluruz.  
  • Şirketlerin işveren markası çalışmalarıyla, piyasadaki rekabetin iz düşümünü görebileceğimiz platformlar olarak konumlanmaktadır. Aynı sektörde aynı ürün veya hizmeti sunan pek çok şirketin imajını yansıtma stratejisine tanık oluruz. Böylelikle, iş dünyasındaki rekabet analizi için fikir ediniriz.
  • Kariyer fuarları potansiyel işverenlerle ilk temas için mükemmel bir fırsattır. İş ve staj imkanlarını mezuniyet sonrasına bırakmadan ve böylelikle aciliyet duygusuna kapılmadan önce öğrenme imkanı buluruz. İşe alım uzmanlarıyla görüşmek, soru sorma ve potansiyel bir işveren hakkında bilgiyi arttırma şansı sunar.

Çevrimiçi iş ilanları, işverenin mevcut ihtiyaçları ile sınırlı iken; potansiyel yetenekler bıraktıkları iyi izlenim ile kendi iş imkanlarını yaratmak için fırsat yaratabilirler. Böylelikle, hemen fark edilemeyen başka fırsatlar da gelebilir.

1:1 mülakat deneyimi edinmek ve kendimizi ifade etmek için fırsat yaratır. Anında ve yerinde görüşmeler olmasa dahi, ilerleyen süreçlerde değerlendirilmek üzere çalışan aday havuzundaki yerimizi alırız.

En nihayetinde, ne kadar çok bağlantı kurarsak, bir iş veya staj yeri bulmak için o kadar çok fırsatımız olur… Bu fırsatları neden değerlendirmeyelim ki?

Bu vizyonla, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Ege Üniversitesi Koordinatörlüğünde 19 üniversite paydaşlığı ile gerçekleştirilen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda İnci Holding ve grup şirketlerimiz adına biz de yerimizi aldık.

Öğrenciler ve iş dünyasının temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte #BuradaSeninleParlayacağız dediğimiz öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduk.

Neler mi yaptık?

  • Öğrencilerimiz ve mezunlarımızın yoğun ilgisiyle, bugünün piyasasında hangi işlerin mevcut olduğunu keşfetme ve gelecekte çalışmak istediği alanlarla ilgili bilgi edinme yolculuklarına eşlik ettik, meraklı sorularını yanıtladık.
  • Sürdürülebilirlik farkındalığı ile kâğıt israfından kaçınarak, çalışan adaylarımızın özgeçmişlerini QR kod aracılığıyla aday havuzumuza kaydettik. Böylelikle, bir yandan doğaya saygımızı ifade ederken diğer yandan dijitalleşen dünyaya uyumlanarak zaman maliyetini azaltmış olduk.
  • İnteraktif bilgi ve deneyim akışının sağlandığı fuarda Teknoloji Direktörümüz Mehmet Tunçkanat da EBİLTEM-TTO Girişimcilik Paneli’nde yer alarak yeni teknoloji uygulamaları hakkında değerli bilgilerini paylaştı.

Pek çok farklı sektörden, çeşitli firmaların katılımı ile gerçekleşen Ege Bölgesi Kariyer fuarı iş & staj arayışında olan çalışan adaylarına ilham veren ve yol gösteren etkinlikleriyle değerli bir etkinlik oldu.

Standımıza uğrayan ve panelde bizi dinleyen herkese tekrar sonsuz teşekkürler…

 

  

 

 

 

 

 

1969 Görüntülenme
5
0
90 + 80 =