Duygu Yılmaz Hancılar Duygu Yılmaz Hancılar
05 Nisan 2021 Yaratıcı Özgüven
05 Nisan 2021 - İnci'li Uzmanlar
Yaratıcı Özgüven
#uzmangörüşü #gelişim
Yaratıcı Özgüven

“İnovasyonun kalbinde yaratıcı kapasitenize inanç yatmaktadır.”

İnovasyon ve yaratıcılık, iş hayatında başarılı olmanın sırlarından görülmenin yanı sıra günümüz liderlerinde aranan en önemli özellikler arasında yer almaktadır. Ayrıca Dünya Ekonomi Forumu’nun bu yıl açıkladığı 2025’in Olmazsa Olmaz 10 Becerisi (Top 10 Skills of 2025) Listesi’nde de ilk beşte yer aldıklarını görebilirsiniz.

Tom Kelley ve David Kelley, inovasyonun ön saflarındaki iki lider olarak bilinmenin izdüşümünde, içimizdeki yaratıcı potansiyeli nasıl açığa çıkaracağımızı, besleyeceğimizi ve güçlendireceğimizi açıklayacak bir kavramla da dünyamıza giriyorlar: “Yaratıcı Özgüven”

Kelley kardeşlere göre yaratıcı özgüven, yaratıcı olabileceğimize ve çevremizde değişim yaratma kabiliyetine sahip olduğumuza inanmak demektir. İnovasyonun kalbinde yaratıcı özgüven yani yaratıcı kapasitenize inanç yatmaktadır.

Ve fakat dikkat etmek gereken bir husus söz konusu: yaratıcılığın gerçek değeri, bu fikirlerle harekete geçecek cesareti gösterene kadar ortaya çıkmıyor. Bu düşünce ve eylemin birleşimi yaratıcı özgüveni tanımlıyor: Yeni fikirler üretme kabiliyeti ve bunları deneme cesareti.

Tasarım odaklı düşünce yaklaşımının doğduğu, dünyaca ünlü IDEO tasarım ve inovasyon şirketinin de kurucusu olan David Kelley’in “Yaratıcı Özgüveni Nasıl İnşa Edebiliriz?” başlıklı TED konuşmasıyla baş başa bırakıyorum.

Konuşmaya ulaşmak için tıklayınız.

6578 Görüntülenme
2
0
48 + 83 =