Konuk Yazar Konuk Yazar
31 Ocak 2018 Tarihi Kent Merkezi’ne Yolculuk
31 Ocak 2018 - Sosyal İnci'ler
Tarihi Kent Merkezi’ne Yolculuk
#gezi #sosyalaktiviteler #hobiler
Tarihi Kent Merkezi’ne Yolculuk

Tarihi Kent Merkezi’ne Yolculuk adıyla başlattığımız ve İzmir’in binlerce yıllık tarihi alanını farklı bir formatta gezdiğimiz etkinliklerin ikincisini İnci Holding çalışanlarıyla gerçekleştirdik. 20 Ocak 2018 – Cumartesi günü Saat Kulesi önünde başlayan gezimizde, Kemeraltı ve Basmane bölgelerini kapsayan yaklaşık 55 noktaya uğrama şansı yakaladık. 20 kişinin katıldığı ve katılımcıların aktif olarak dahil olduğu gezimiz esnasında, mobil uygulamalar üzerinden gezdiğimiz noktaların eski fotoğraflarını anlık olarak herkese ulaştırdık. Gezimiz esnasında tarihi alanla ilgili 3 tane soru sorup, doğru bilen kişilere hediyeler de sunduk.

Daha önce ODTÜ Ege Mezunlar Derneği’yle de yaptığımız bu gezimize bir ikincisini de eklemiş olduk. İzmir’in bu çok değerli tarihi alanını daha geniş kitlelere tanıtmak için yeni etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.

Gezdiğimiz noktalar;

İzmir Saat Kulesi, İzmir Valiliği, Güzel İzmir, Beyler, Veysel Çıkmazı, İzmir Tarih, Hacı Mahmut Cami, HürEfe, Antika, Salepçioğlu Cami, Sefer Usta, Yeni Şükran Otel, Gaffarzade Sebili, Kemeraltı Cami, Bolulu Hasan Usta, Kilise Kazı Alanı, İktisat Kongresi Anıtı, Çakaloğlu Han, Kızlarağası Han, Hisar Cami, Ali Paşa Meydanı, Başdurak Cami, Abacıoğlu Hanı, TARKEM, Piyaleoğlu Hanı, Portekiz Havrası, Yeşildirek Hamamı, Küçük Karaosmanoğlu Han, Ets Hayim Sinagogu, Hevra Sinagogu, Kestanepazarı Cami, Şadırvan Cami, İzmir Polis Anıevi, Çankaya Çok Katlı Otopark, Tevfik Paşa Hamamı, Lale Sineması, Tarihi Manisa Akhisar Oteli, Antikhan Otel, Şifalı Lüks Hamamı, Mavi Kortejo, Cevahirci İş Hanı, Taş Kortejo, Rahmetullah Efendi Evi, Hatuniye Meydanı, Tevfik Paşa Oteli, Dönertaş Sebili, Kıllıoğlu Hamamı, Tarihi Emniyet Kıraathanesi & Oteli, Mumyakmaz Cami, Basın Ve Demokrasi Müzesi, Tarihi Basmane Fırını, Basmane Polis Merkezi Amirliği, Kumrulu Mescit, Bıçakçı Han, Yıldız Sineması, Aziz Vukolos Kilisesi

Yazar: Halis Hakyemezoğlu, Kentimiz İzmir Derneği Kurumsal İletişim Uzmanı

1091 Görüntülenme
0
0
78 + 31 =