Konuk Yazar Konuk Yazar
26 Aralık 2016 Gönüllülük Forumu
26 Aralık 2016 - Sosyal İnci'ler
Gönüllülük Forumu
#uzmangörüşü #sosyalsorumluluk
Gönüllülük Forumu

Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) koordinatörlüğünde "gönüllülük" kavramının tanınması için pek çok etkinlik organize etmektedir. Cevdet İnci Eğitim Vakfı olarak, bu türde geniş kapsamlı etkinliklerden biri olan 30 Kasım - 1 Aralık 2016 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşen "Gönüllülük Forumu"nda yer aldık.

Forum’un temel amaçları arasında;

  • Gönüllülük için genel anlamda bir farkındalık oluşturmak,
  • Farklı gönüllülük uygulamalarının tanınmasına katkı sunmak,
  • Sahada aktif olarak çalışan gönüllü ve gönüllü kuruluşların sorunlarını ve olası çözümlerini tartışmak,
  • Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)'nin 20. yılını ve Uluslararası Gönüllü Günü'nü (5 Aralık) kutlamak,

olarak sıralandı.

Türkiye Ulusal Ajansı bu etkinliği, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Programı Türkiye Ofisi'nin katkılarıyla gerçekleştirirken; Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temsilciler ve gönüllülerin yanı sıra Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın ülkemizdeki gönüllüleri de etkinlikte hazır bulundu.

Katılımcılar arasında; kamu ve özel sektör çalışanları, kâr amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve Dünya'nın çeşitli yerlerinden gelen gönüllülerle uluslararası anlamda "Gönüllülüğün Dünü, Bugünü ve Yarını" konuşuldu.

20161201_172524

Öğleden önceki panelde; Türkiye'de ve uluslararası platformda gerçekleşen çok farklı gönüllülük programları tanıtıldı. Teknolojinin yardımı ile çevrim içi (online) olarak gönüllülük trendi, akıllı telefonlarımızı kullanırken katma değerli ve manevi değeri yüksek gönüllülük çalışmalarında da bulunulabileceğini gösterdi.

Öğleden sonraki atölye çalışmaları sırasında sahada aktif çalışan kurum temsilcilerinin karşılaştığı güçlükler ele alınırken, uluslararası gönüllüler de kendi açılarından durumu yorumladı. Gönüllülüğün yasal bir zemine oturtulması için; kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında bir “çatı kurum” ihtiyacı kaydedildi. Sunumlarını gerçekleştiren ekipler; çözüm önerdikleri konularda diğer paydaşların farkındalıklarını arttırdı.

Avrupa Gönüllü Hizmeti'nin 20. yılı ve 5 Aralık Uluslararası Gönüllüler Günü‘nü kutlamak üzere hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik noktalandı.

Sıtkı Onur Argüden, İnci Vakfı Proje Sorumlusu

10809 Görüntülenme
2
0
42 + 48 =