Elif İçören Elif İçören
16 Haziran 2021 İyi ki İnci…
16 Haziran 2021 - İnci'li Uzmanlar
İyi ki İnci…
#popüler #uzmangörüşü #gelişim
İyi ki İnci…

Bir yılı biraz aşan bir zamandır İnci Holding’in bir parçasıyım. Bu bir yılı gözden geçirirken içimde hep aynı söz yankılanıyor. “İyi ki buradayım!”

Bana ”İyi ki buradayım!” dedirten ne?

Bir işe alım görüşmesine hazırlanırken pek çok detayı değerlendirdikten sonra yöneticilerimizden biri şöyle dedi. “İyi insan olsun”. Kısa, klişe, ne alakası var canım, gibi gelebilir ama önyargılardan sıyrılıp biraz düşününce… Günümüzde ne çok ihtiyaç var, iyi insanların çokluğuna ve birlikteliğine değil mi?

İyi ki buradayım, çünkü burada iyi bir köy, iyi bir şehir, iyi bir ülke, iyi bir dünya için iyi insanlar, iyi düşünceler, duygular bir araya geliyor. İyi işler, sonuçlar, başarılar ortaya çıkıyor. Geleceğe umutla, teknolojimizle, bilgimizle bakarken birlikte parlıyoruz. Tıpkı bir inci gibi…

Köklerimizden geleceğe nesiller boyu aktarılan başarıların temelinde de bu iyilik hali, sevgi ve insana değer var.

Bizimkisi bir aşk hikayesi!

Kurucumuz Cevdet İnci eşi Memnune İnci’yi bir aile büyüğü aracılığı ile tanımış. Aile büyüğü Memnune Hanım’dan söz ederken şöyle demiş: “Yürümeyip koşuyor, koşmayıp uçuyordu”. Böyle başlamış aşklarının hikayesi. 5 kız çocukları olmuş. 

İnci Holding erkek egemen bir sektörde Cevdet Bey’den sonra 5 kız kardeşin büyüttüğü, tipik bir aile şirketini ezber bozan bir aile şirketine çeviren, yürümeyip koşan, koşmayıp uçan kadınların eşit liderlik ettiği çevik bir başarı hikayesidir…

“Fikirler sizi zengin etmez, doğru uygulanan fikirler eder.” diye bir söz vardır.

Fikirleri hayata geçirecek aksiyonları almak, egosu küçük-kalbi büyük-zihni berrak-elleri hızlı uygulayıcılar olmak da bizi her gün daha ileriye taşıyacaktır.

Tıpkı köklerimizde olduğu gibi “yürümeyip koşan, koşmayıp uçanlardan” olmaktan bahsediyorum.

Bu sadece hızlı ve hareketli olmak değildir.

Bu, hayatın bize sunduğu fırsatları kabul edip bunlara göre yaşamak değil içinde bulunduğumuz her toplulukta potansiyelimizin en üst seviyesinde yapabileceklerimiz için çalışmaktır. İşte bizim kültürümüzün özü budur.

Holdingimizde yılda bir gerçekleştirilen Cevdet İnci Ödülleri ve Nesiller Buluşması’na katılarak bizi onurlandıran Sunay Akın, İnci Holding deyince aklıma ne geliyor sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Bilgiyi üreten, yöneten kendi ülkemin güzel insanları"

Bu güzel insanlar sayesinde bugün İnci Holding ve Grup şirketleri 3000 üzerinde çalışanı 10 şirketi ile toplam üretiminin yüzde 63’ünü 100’den fazla ülkeye ihraç eden, çalışanlarıyla parlayan bir yapı.

O halde bizim için de söylenecek tek söz var:

Burada #seninleparlıyoruz #seninleparlayacağız !

Nesiller boyu Türkiye’ye örnek olmuş birçok marka… Her zaman sektörlerinde birinciliği kovalıyor, Türkiye’yi gururla temsil ediyor.

Pırıl pırıl insanlar, parlak fikirler, girişimler, teknolojiler, kariyerler, parlayan sonuçlar, başarılar ve gelecek burada.#buradaseninleparlayacağız #buradaseninleparlıyoruz

Sen de bizimle bilgiyle, keyifle, gelişerek paylaşarak PARLA.

 

 

1522 Görüntülenme
6
0
37 + 9 =