Duygu Yılmaz Hancılar Duygu Yılmaz Hancılar
05 Nisan 2022 Design Lab: Bir Çevik Dönüşüm Laboratuvarı
05 Nisan 2022 - İnci'li Uzmanlar
Design Lab: Bir Çevik Dönüşüm Laboratuvarı
Design Lab: Bir Çevik Dönüşüm Laboratuvarı

“Deneyerek ve yaparak öğrendiğimiz bu laboratuvarda, hepimiz tasarımcıyız ve öğrendiklerimizle geleceğe hazırız.”

Değişimin hızının ve kapsamının belirlenemediği, olayları anlamakta zorlandığımız, eskisi kadar keskin öngörüler yapamadığımız ve teknolojinin gelişimine yetişmeye çalıştığımız bir dünyadayız. Böyle bir dünyada, organizasyonların karşı karşıya kaldığı problemler ya da inovasyon fırsatları çoğunlukla tek bir kişinin altından kalkamayacağı kadar karmaşık ve zorlayıcıdır. Bu karmaşık ve zorlayıcı durumlarla organizasyon olarak başa çıkabilmek ve proaktif davranabilmek için “Tek Takım- One Team” olma inancı ve yöndeşliğinin önemi git gide daha çok önem kazanıyor. Tam da bu noktada; değişime açıklık, uyum, tasarım zihniyeti ve ekip olarak başarma motivasyonuyla donanmış proje ekipleri, aynı amaç doğrultusunda hizalanarak başarıya emin adımlarla ve inandıkları hikayelerle yürümeyi daha kolay başarabilirler.

Organizasyonumuza sürdürülebilir başarılı bir gelecek yaratabilmek için adımlarımızı bugünden planlamalı ve tek tek eyleme dönüştürmeliyiz. Bunun en güzel örneğini, holdingimizin 5 yıllık strateji haritasına baktığımızda görebiliyoruz. İnsan Kaynakları Uzmanlık Merkezi ve Akademi ekipleri olarak “Kazanan takımlar yaratmak için gelişime odaklan” ana stratejimizle bu haritadaki adımlar için günbegün değer yaratmaya özveriyle devam ediyoruz.

“Design Lab” programımızı, 2021 yılının “Ana Gelişim Programı” olarak gerçekleştirmemizin çıpası yine bu strateji haritasında bizlere gülümsüyor. Nedeni, strateji haritamızın 2021 yılı hedefleri arasında yer alan ve “Çevik İş Yapış Modeli” dönüşümünün önemli bir adımı olarak nitelendirdiğimiz “Holywood Modeli: Projelerle Yönetime Geçiş” adımına hizmetle ele aldığımız bir program oluşudur. Bu gelişim programı, organizasyonumuzu yakın ve uzak geleceğe hazırlayacak, 2021 hedefini ete kemiğe büründürecek, literatürdeki adıyla bir “Reskilling-Upskilling”, Türkçeleştirmek istersek bir “Yeni Beceri Kazandırma-Beceri Geliştirme” programıdır. Ve 2022 yılı “Agile Lab” devam programıyla da taçlandırılacaktır.

“Öğrenen ve İnovasyonu Kendi Kendine Doğurabilen Organizasyon” olabilme inancımızı açıkça ortaya koyan bu programlar içinde; Design Thinking, Learning Sprint, Lean StartUp, Agile metodolojilerini eyleme dönüştürecek şekilde sentezlemeyi, işlerimizi projelerle ve ekipler halinde başarabilmeyi öğreniyoruz. Bu yolculuk esnasında; Vizyonumuz, Liderlik Modeli Yetkinliklerimiz, Odak Alanlarımız, Dünya Ekonomik Forumu İşlerin Geleceği raporunda açıklanan 2025 yılı yetkinlikleri bizlere pusula olmaya devam etmektedir.

Design Lab’imizin hem program tasarımı, hem de hayata geçirilmesi sürecinde konu uzmanlıklarıyla iş ortağımız ve mentorumuz olan Mustafa Aydın ve Cem Berk’e de çok teşekkür ederiz.

3392 Görüntülenme
45
0
51 + 59 =