Görkem Buse Akgöl Görkem Buse Akgöl
05 Nisan 2021 Yapay Zeka ile Yeni Ürün ve Hizmetler
05 Nisan 2021 - İnci'li Uzmanlar
Yapay Zeka ile Yeni Ürün ve Hizmetler
#uzmangörüşü #teknoloji
Yapay Zeka ile Yeni Ürün ve Hizmetler

Teknoloji inovasyonu günümüzde artık şirketlerin mevcut ürün yelpazelerinde satışlarını destekleyici bir faktör olmaktan çıkıp, bambaşka ürünlerin yaratılarak yepyeni satış kanalları açılmasına da öncülük ediyor. 

Buna en yakın örneklerden bir tanesi, otomobil endüstrisinin devlerinden Mercedes´in Yapay Zeka üzerine yaptığı atılımlar ve kullanıcı deneyimine verdiği önem. Mercedes, Yapay zekadan bir servet kazanmaya hazırlanıyor. MBUX Infotainment Sistemi gibi Yapay Zeka ile sürücüyü buluşturan çözümler, kullanılan yazılım ürünlerinin müşteriler için aracın kendisinden daha da önem kazanacağı bir yolda evrilmeye başladığına işaret ediyor. Ayrıca, bu ürünle aracın içinden sunulabilecek hizmetler, ürünün kendisi dışında bu yönde tamamen yeni bir tedarikçi piyasasının oluşmasına da katkıda bulunuyor.

Mercedes ve diğer otomotiv şirketlerinin potansiyel olarak bir servet kazanabileceği alan kesinlikle yapay zeka yardımıyla yeni ürünler ve hizmetler sunmaktır. Mercedes, “Bir dilim pastadan isteyen bu diğer işletmeler, muhtemelen bu araç içi hizmetlere yatırım yapmaktan kar etmenin yollarını arayacak” yorumunda bulunuyor. Ve “Ne olursa olsun, gelecek birbirine bağlı görünüyor.” diye ekliyor.

Mercedes´in Yapay Zeka kullanımı, şirketlerdeki Dijital Dönüşüm yolculuğunun ürünleri de kapsayıcı, en etkili ve en çok getirisi olan tarafına, şirketlerdeki standart ürün ve hizmetlerin yanı sıra yeni teknoloji iş kollarının oluşturulmasına çok güzel bir örnek olarak verebiliriz.

Kaynak: https://carbuzz.com/news/mercedes-is-set-to-make-a-fortune-from-ai

2101 Görüntülenme
1
0
47 + 93 =