Neşe Gök Neşe Gök
29 Mart 2021 Dünyanın En Güzel Yürüyüş Parkuru: Likya Yolu
29 Mart 2021 - İnci'li Uzmanlar
Dünyanın En Güzel Yürüyüş Parkuru: Likya Yolu
#popüler #gezi #hobiler
Dünyanın En Güzel Yürüyüş Parkuru: Likya Yolu

Bir şeylere sahip olmaktan çok deneyimlere sahip olmanın daha değerli olduğunu söyleyen İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, doğum gününde kendisine hediye ettiği, mavi ve yeşilin eşsiz uyumunu en güzel haliyle yaşatan Likya Yolu’ndaki yürüyüş deneyimini yazdı.

 

Sanırım yaş aldıkça bir şeylere sahip olmaktan çok, deneyimlere sahip olmanın daha değerli olduğunu anlıyor insan. En azından bende öyle oldu. Bu yüzden 40 yaşıma girdiğimde karar verdim ve dedim ki her sene doğum günümde kendime bir deneyim hediye edeceğim. Bu bazen dünyanın öbür ucuna yolculuk gibi uzun ve meşakkatli deneyimler oldu, bazen de en sevdiklerimle geçirilen dopdolu bir gün. Bu sene ise malum pandemi şartlarında, ne uzaklara gitme imkanım vardı, ne de sevdiklerimle beraber olma. Ben de sonunda kendimi uçurumdan aşağı attım. (Gerçekten! İnanmazsanız, buyurun okuyun!) Bence yılın en güzel mevsiminde doğmuş olmam bu amacımı oldukça kolaylaştırıyor. Ekim… En gezilesi, en sevilesi, doğanın kokusu, uyku hazırlıkları, klimanın esaretinden kurtulup kendimi her fırsatta dışarılara attığım zamanlar. İşte böyle bir ekim sabahı Fethiye’ye doğru yola çıktım.

 

4 saat sonra Faralya’da, harika manzaralı, minicik bir otele gelmiştim bile. Birlikte Likya yolunu yürüyeceğimiz ekibin de çoğu hazırdı. Kısa bir yorgunluk kahvesi molası sonrasında ver elini Kelebekler Vadisi. Likya yolu, toplam 535 km uzunluğunda Fethiye-Antalya arasında nefis bir dağ yürüyüşü yolu. Dünyanın en güzel 10 yürüyüş yollarından birisi ve her sene tüm dünyadan yürüyüşçüleri kendine çekiyor. Ben bu gezimde toplam yaklaşık 50 km’lik kısmını içeren ilk bölümünü yürüme fırsatı buldum. Benim gibi acemi bir yürüyüşçü için oldukça zorlayıcı bir yoldu ama her şeyi ile buna değdi diyebilirim. Bu bölge yürüyüş meraklıları dışında yan parkurları da oldukça fazla olan bir bölge. Yan parkur ne demek? Mesela ilk gün gittiğimiz Kelebekler Vadisi parkuru bir yan parkur, Likya yürüyüş yoluna dahil değil ama Fethiye tarafında iseniz, harika manzaralı bir yürüyüş sağlayan yaklaşık 9 km uzunluğunda ayrı bir parkur. Civardaki oteller yaz ayları hariç, dağ yürüyüşçüleri odaklı çalıştıklarından birçok şeyi kolaylaştıracak Türk işi çözümler bulmuşlar. Mesela, yolu tek yön yürümek istiyorsanız ve eşyalarınızı sırtınızda taşımak istemiyorsanız, sizin için eşyalarınızı bir sonraki durağınıza/ otelinize transfer ediyorlar. Ya da civardaki harika koylardan birinde akşam denize girelim, bir yorgunluk atalım derseniz, sizi koylara götürüp, getirme organizasyonu yapıyorlar. Ama ben yalnız gitmek istemiyorum derseniz, Türkiye’nin de her yerinden çeşitli dağcılık kulüpleri bu bölgeye geziler düzenliyor. Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi 4 dolu gün boyunca, doğayla iç içe olmayı, tam anlamıyla yeşil ve mavinin eşsiz uyumunu, ciğerlerimize depoladığımız oksijeni ve haftalarca geçmeyecek kas ağrılarını edindikten sonra dönüş vakti geldi. Pardon pardon, uçurumdan atladığım kısmı unutuyordum.

 

Doğum günü sabahına uyandığım dönüş gününde, dönmeden önce, günlerdir çılgınca bağırışlarını duyduğum, Babadağ’dan atlayan paraşütçülerin arasına katılmaya karar verdim. Bu konuda oldukça deneyimli bir rehber araştırıp bularak rezervasyon yaptırdım. Ölüdeniz’de bu konuda bulabileceğiniz birçok firma var. Hemen her saat eğer hava müsaitse gidip bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz. Bizim randevu saatimizde yaklaşık 10 kişi vardı, kısa bir bilgilendirmenin ardından hepimiz bir minibüse binip yola koyulduk. Babadağ’da 4 tane atlama noktası var. Rüzgarın yönü ve hava durumuna göre hangisinden atlanacağına karar veriliyor. Bizim atladığımız gün zirve (1900 metre) tamamen bulutlarla kaplı olduğundan 1400 metreden atladık. Bana eşlik eden pilotumun söylediği gibi, yamaçta koşarken ayaklarınız yavaş yavaş yerden kesiliyor ve kendinizi uçurumdan aşağı bıraktığınızda müthiş huzurlu ve konforlu yolculukta buluyorsunuz. Süzüle süzüle yarım saat süren bu yolculuk, edindiğim en güzel deneyimlerden biri oldu. Anın keyfini çıkarırken, iyi ki dedim, doğum günümde kendime böyle bir hediye verdim. İyi ki doğmuşum.

2385 Görüntülenme
8
0
46 + 6 =