Konuk Yazar Konuk Yazar
26 Aralık 2016 Altı Sigma’da Ödüllü 91 Proje
26 Aralık 2016 - İnci'li Uzmanlar
Altı Sigma’da Ödüllü 91 Proje
#uzmangörüşü #gelişim
Altı Sigma’da Ödüllü 91 Proje

Maxion Jantaş ve Maxion İnci, 12 yıldır uyguladığı "Yalın Altı Sigma" metodunda, başarılı projelere imza atan 91 ekibi ödüllendirdi. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çalışanların katıldığı gecede, Dr. Şaban Kızıldağ, “Mazeret Yok, Yarın Değil Bugün ve Her şeye Rağmen” adlı söyleşisiyle sahne aldı. 

Maxion Jantaş ve Maxion İnci çalışanları, verimlilik yönetiminde kullanılan en etkili metotlardan biri olan "Yalın Altı Sigma" kapsamında sertifikalarını almak üzere 21 Aralık Çarşamba günü Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde buluştu. Bu yıl yedincisi gerçekleşen ödül töreninde, 91 proje ekibinin başarısı kutlandı.

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels Grubu ile İnci Holding iştiraki olan şirketler, Yalın Altı Sigma kapsamında; çalışan verimliliğini, makine ve hat verimliğini, kaliteyi, iş güvenliği endeksini, personelin yetkinlikleri artırmaya ve maliyetleri azaltmaya yönelik projeler üretildi. Altı Sigma tekniklerini yalın üretim teknikleriyle birlikte kullanarak önemli bir başarı elde eden ve “12 yılda 15 dalga yol yaptık” mottosuyla 12 yılda toplamda 137 altı sigma kuşak sahibi çalışanı olan Maxion Jantaş ve Maxion İnci, bu yılın 91 proje ekibinden 50 yeni kuşak sahibinin sertifikasını da ödül töreninde verdi. Bunların arasında; 3 kara kuşak, 8 yeşil kuşak, 8 sarı kuşak ve 31 beyaz kuşak sahiplerini buldu.

Gecede sırasıyla Maxion Jantaş ve Maxion İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim ve Genel Müdürü Hakan Ünlü yaptıkları konuşmalarda, tüm çalışanları başarılarından dolayı tebrik ettiler. Mustafa Zaim konuşmasında, 2004 yılında başladıkları operasyonel mükemmellik (OPEX) yolculuğunun, mavi yaka dahil her kademedeki çalışan tarafından bir yaşam biçimi haline geldiğine değindi. Hakan Ünlü ise bu sistem ile fabrikalarda sürdürülebilir iyileştirme modelini hayata geçirebildiklerinin ve bu konuda sürekliliğin çok önemli bir anahtar olduğunun altını çizdi.

Ödül töreni sonrasında, Dr. Şaban Kızıldağ, “Mazeret Yok, Yarın Değil Bugün ve Her şeye Rağmen” adlı söyleşisiyle sahne aldı. İş hayatında ve özel yaşamda karşılaşılan engellerin nasıl fırsata dönüştürüleceğinin ele alındığı bu söyleşide gerçek hayattan alınmış, birbirinden değerli çok sayıda öykü sahneye taşındı.

Maxion Jantaş ve Maxion İnci, Avrupa’nın tek çatı altında yer alan ticari ve ağır vasıta jant üreticileri arasında en büyük jant üreticisidir.

1508 Görüntülenme
4
0
15 + 74 =