Ece Doğru Tuyan Ece Doğru Tuyan
26 Nisan 2017 'Barış için Müzik' Ziyafeti
26 Nisan 2017 - Sosyal İnci'ler
'Barış için Müzik' Ziyafeti
#sosyalaktiviteler #sosyalsorumluluk
'Barış için Müzik' Ziyafeti

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın çocukları sanatla buluşturan projesi “İnci Vakfı Çocuk Orkestrası / Barış İçin Müzik - İzmir” 23 Nisan 2017 Pazar günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) ’nde sahne aldı. Orkestra, ilk halka açık konserini Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdi. İzmirliler’in büyük ilgi gösterdiği konsere bin kişi katıldı.

“Eğitime Destek, Geleceğe Hizmet” anlayışıyla Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın Bornova Belediyesi ile ortak Aralık 2015’te hayata geçirdiği “İnci Vakfı Çocuk Orkestrası / Barış için Müzik- İzmir” ilk halka açık konserini verdi. 6-16 yaş arası çocukları sanatla buluşturmayı amaçlayan orkestra, müziğin renkli ve evrensel dünyasıyla bir müzik ziyafeti sundu.

Venezüella kökenli evrensel “El Sistema” yöntemi ile yetenek kriterinden bağımsız olarak istekli çocuk ve gençlerle yurt içindeki çalışmalarını yurt dışına da taşımayı hedefleyen orkestra, İzmirliler’e renkli bir 23 Nisan yaşattı. Konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde halka açık olarak gerçekleştirildi. Farklı enstrümanlarla tanışıp yeteneklerini keşfeden Bornova - Naldöken bölgesinden 65 çocuk ile 55 kişilik TOBAV Çocuk Korusu’nun sahne aldığı dev konseri, Şef Tolga Akın yönetti.

Orkestra’nın, barış ve müziği yan yana getiren çok özel bir çalışma olduğuna dikkat çeken Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren: “Bu proje ile çocuklarımıza sanatı ve müziği sevdirmeyi, özgüvenlerini geliştirmeyi ve sosyal hayatlarına katkı sağlamayı hedefledik. Uzun bir çalışma döneminin ardından çocuklarımız çok özel bir günde ve mekanda ailelerinin de dinleyici olduğu ilk büyük konserlerine çıktılar. Hep birlikte Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde buluştuk ve harika bir konser deneyimi yaşadık.” diye konuştu.

Ece Doğru Tuyan, İnci Holding Kurumsal İletişim Uzmanı

2090 Görüntülenme
2
0
26 + 9 =